10 navne du skal holde øje med i 2018

0

Traditionen tro kigger vi fremad på det kommende år, og spår om 10 danske navne, som man bestemt bør holde øje med i 2018.

Eebz

Den dansk/gambianske rapper Eebz er vokset op på Nørrebro, og passionen for musik tog for alvor fart, efter et 3-årigt ophold i den lille by Crawley syd for London. Med flere succesfulde singler bag ham, mestrer han afropop-genren, som i øjeblikket skyller ind over landet.

K-PHAX

K-PHAX betegnes som Danmarks første mumblerapper, og debutsinglen “Oh My God” rammer bestemt også noget, som er nyt i vores lille land. Oprindeligt fra Kenya, har den blot 19-årige Keith Birongo allerede fået opmærksomhed i ind- og udland, og hans amerikaniserede stil bliver spændende at følge.

Future Animals

Lukas Graham-producerne Stefan Forrest og Morten Ristorp er gået sammen i duoen Future Animals. Drengene har allerede et forrygende CV, som bl.a. tæller over 1.000.000.000 streams, i stor stil grundet Lukas Grahams kæmpehit “7 Years”, og samarbejde med navne som Kidd og Kesi. Debutsinglen “Ask For It” forener på ørehængende vis drengenes evner, og projektet er bestemt værd at følge.

FRAADS

Den danske duo Fraads, bestående af rapper Papa Erotic og producer David Engelbrecht, bringer noget nyt og friskt til den danske musikscene. Førstesinglen “Heroppe” er et nummer om jalousi, kærlighed og hævn, og foruden en vokal og produktion som imponerer, kan det anbefales at se den stærke musikvideo. Med en EP på vej og et nyligt samarbejde med Sony i hus, bliver det spændende at følge med.

KOPS

Københavnerforstaden Albertslund lader til at være stedet at bo, hvis man vil noget med musikken. Phlake og Suspekt er allerede udsprunget fra byen, og nu hopper KOPS ind på den danske musikscene, med hans rytmiske og ørehængende poplyd. Produktionerne er rige i lyden med både skarpe synths og electro-vibes. Kombineret med Oskars vokal ender resultatet i noget rigtig interessant, som har potentialet til at nå meget langt.

MOODY

Danske Josefine Moody bringer en natlig r&b-stemning til bordet. Moody er ikke bare kunstnernavnet men også en beskrivelse af lyduniverset, som er fyldt med følelser. Musikken introducerer et melodisk udtryk, som ikke er bange for synths og tunge beats. Soloprojektet har en god portion kant, og bliver interessant at følge.

Fjer

Bag kunstnernavnet Fjer gemmer sig 25-årige Maja Barløse, og den danske sangerinde og sangskriver byder på en ørehængende electro-soul-lyd, som ikke alene er fangende, men også i rivende udvikling. Maja arbejder på hendes kommende debut-LP i 2018, og det kan bestemt anbefales at holde øje med hendes lydunivers.

Barselona

Et ophold på Ollerup Musikefterskole skulle vise sig at blive starten på gruppen Barselona, som i studiet består af Rud Aslak og Rasmus Theodor, og som på scenen bliver til en kvintet med tilhørende band. Barselona leverer atmosfærisk synthesizer-baseret pop, med elementer fra både rock, rap og punk. Deres dansksprogede univers har en bemærkelsesværdig charme, som vi tror på når rigtig langt.

Noah Carter

Den 24-årige Noah Carter udspringer fra lejren, som også huser navne som Sivas, Gilli, Kesi, Benny Jamz og Ukendt Kunstner. Efter en nærmest mytisk status er rapperen nu klar til at indtage verden, og hans internationale format er da heller ikke til at tage fejl af. Hans musik beretter på autentisk vis om både gadelivet, venner, loyalitet og kærlighed. Det kan anbefales at holde øje med Noah Carter.

Emil Kruse

Emil Kruse er en af den slags kunstnere, som har skabt sin helt egen stil. Efter flere år på den danske musikscene, har Kruse åbnet op for et melodiøst univers, hvor han både synger og rapper. Lyden har fået stor opmærksomhed, og adskiller sig fra hvad man ellers hører i Danmark. Med en allerede spirende succes, bliver det spændende at se hvad fremtiden byder på.

Del.

Kommentarer er slået fra.