10 navne du skal holde øje med i 2016

0

Traditionen tro kigger vi fremad mod de artister, som man skal have i øjenkrogen i det kommende år. Ligesom musikåret 2015 spænder genrene vidt i år, og der er noget for enhver smag. I år har vi sammensat en video med de 10 navne. Se den herover, og læs mere om artisterne herunder.

Young Bong
Som Emil Stabils faste højre hånd og en tredjedel af det fremadstormende pladeselskab Lil Label, blev 2015 året hvor Danmark fik Young Bong at se som artist. Førstesinglen “Den Anden Vej” præsenterer et nymodens take på hiphop med Bongs hidsige punkstemme, selvreflekterende lyrik og surrealistiske univers.

Nixen
Efter flere år som en velrespekteret undergrundsrapper, har Nixen med debutalbummet X fra 2015 virkelig fået hul igennem til den danske musikscene. Med personlige tekster og et knivskarpt flow, føres lytterne igennem Nixens eget liv og holdninger, og med en klar afstand fra nutidens type hiphop, skiller Nixen sig ud.

Cannibal Records
Det danske pladeselskab Cannibal Records har samlet hiphop, R&B og dancehall blandt selskabets 3 artister J-Mix, ICEKiiD og Hakeem. Igennem 2014/2015 har musikken virkelig fået luft under vingerne, og drengene har ikke alene ramt noget aktuelt, men lader også til at mestre alt hvad de rører ved.

Bwoy De Bhajan
Den unge producer Bwoy De Bhajan, med det borgerlige navn Søren Thygesen, har med hans eksperimenterende og notorisk overraskende lyd skabt røre i den elektroniske musikbranche, og fik hurtigt opmærksomhed fra spillesteder og festivaler. Lige nu arbejdes der på ny musik, og Søren lader især til at have godt fat i udlandet.

Saint Cava
Et lydbillede centreret omkring tilbagelænet R&B med slæbende og eksperimenterende elektroniske undertoner, var præcis hvad der skulle til, for at få danskernes øjne op for duoen Saint Cava. Producer Andreas Vasegaard og sangerinde Erika Casier har sammen skabt en unik og spændende lyd, og med den succesfulde single “Forget”, fik de plantet sig solidt blandt de navne, som man klart skal holde øje med.

Blaue Blume
Det alternative rockband Blaue Blume har haft et rigtig godt 2015, bl.a. med udgivelsen af deres anmelderroste debutalbum Syzygy, som også indeholder kæmpehittet “Sky”. Bandet er netop blevet annonceret til Roskilde Festival 2016, og det kommende år lover rigtig godt for Blaue Blume.

Emilie Ramirez
Den kun 21-årige Emilie Fausing fik allerede danskernes opmærksomhed i de spæde dage af hendes karriere, men 2015 blev året, hvor Emilie Ramirez for alvor udsprang som fuldblods artist. Soulpop-perlen “Tranquilizer” har med både trap-klingende elementer og gennemgående strygere åbnet op for et kæmpe potentiale. Vi glæder os allerede til mere.

Katie Keller
2015 blev året hvor Danmark fik sig en ny kvindelig artist med kant, i form af den unge Katie Keller. Et råt sprog og trap-klingende produktioner gjorde førstesinglen “Eller Ik” til en stor succes, og der ligger mere i vente fra det spirende talent.

Klub 27
Dansk rock har haft et fantastisk år, og Klub 27 er et af de bands, som har været svære at komme udenom. Deres ungdommelige og energiske rocklyd er et forfriskende pust til en genre, som ikke altid får den fortjente opmærksomhed. De tider er slut nu.

Phlake
Hvem af os har ikke sunget med på “Pregnant” i år? Den danske duo Phlake, bestående af Mads Bo and Jonathan Elkær, må siges at have slået igennem med deres ørehængende blanding af R&B, soul og pop. Med et utvivlsomt internationalt potentiale, bliver det spændende at følge med i succesen.

Del.

Kommentarer er slået fra.