10 navne du skal holde øje med i 2013

0

2012 rinder ud, og sikke et musikår det har været. Tonsvis af nye talenter er kommet frem, og mange af dem fremhæves her på siden som Lytter-artister. Lytter har her samlet 10 af dem, som man bør have i kikkerten i 2013.

Lydmor

Den fortryllende sanger og sangskriver Lydmor har haft et fantastisk år, med sit elektroniske univers af melankoli og indlevelse. Hun brænder for musikken, og hendes talent er i fuld flora i øjeblikket.

lydmorny

Jetsi Kain

Både danske og udenlandske musikblogs blev væltet omkuld af danske Jetsi Kain, som hiver lytterne tilbage til den glade 60’er-pop. En rost debut-EP spår et spændende nyt år for gruppen, som i den grad bliver spændende at følge.

jetsikainny

ColorKaleido

Den danske pop-duo ColorKaleido har imponeret med glade popsange og en fantastisk energi. Kim og Christine har gang i et rigtig godt samarbejde og et spændende projekt, som er fyldt med potentiale. Det varer ikke længe, før vi hører meget mere til ColorKaleido.

colorkaleidony

Lille

Blandt de mange nye danske rappere finder man Lille, som bliver kaldt et af de rigtig spændende nye talenter. Han bliver bl.a. rost af selveste Ankerstjerne for sin lyriske kunnen, som ifølge mange, placerer ham helt oppe i toppen af dansk rap netop nu.

lilleny

Schultz And Forever

Dansk folk starter og stopper ved den unge Jonathan Schultz i øjeblikket, som med sin enkle og velklingende lyd, har fået en masse velfortjent opmærksomhed. Han er et naturtalent i rivende udvikling, og bestemt en man bør holde øje med.

schultzny

Definitionen

Fælles for stort set alle rosende ord omkring Definitionen, er hans imponerende lyriske talent i en alder af kun 15 år. Han har været igennem en stor udvikling, som stadig er i fuld gang, og dansk rap vil ikke fortryde at have ham i kikkerten.

definitionenny

MØ er spændende, og den type kunstner som simpelthen bare ikke må overses. Musikken er spækket med attitude og rastløshed, og MØ er en pige med mange talenter. Man kan bl.a. se hende på forsiden af det nyeste nummer af Soundvenue, og hun er bestemt et af de rigtig spændende nye navne.

mony

Nelson Can

Danmarks nye pigepunkband Nelson Can leverer energi uden ende, med et drys af attitude. De har allerede spillet et hav af steder, og fået både dansk og udenlandsk omtale. Pigerne bliver især rost for deres energiske liveshows, og man er ikke i tvivl om potentialet.

nelsoncanny

De Dødelige

Den danske duo De Dødelige har vakt stor interesse i vækstlaget, med deres smukke sange om kærlighed, had, forelskelse og skuffelse. Musikken bliver båret frem af en fantastisk vokal og stemningsfuld indlevelse, og det er et spændende projekt, som bestemt fortjener opmærksomhed.

dedodeligeny

Penny Police

Bag Penny Police finder man sanger og sangskriver Marie Fjeldsted, som har modtaget stor ros for debutalbummet The Broken, The Beggar, The Thief. Musikken indeholder elementer fra både indie, pop og folk, hvor Maries skrøbelige og stemningsfulde vokal er i front.

Hun har netop færdiggjort et samarbejde med American Film Institute, som har resulteret i en flot stop-motion video til nummeret “As Long As You Watch My Heart”. Som en stolt del af det danske vækstlag, spår Lytter en spændende fremtid for Penny Police.

pennypoliceny

Del.

Kommentarer er slået fra.