3 spirende danske artister klar til norsk festival

0

Midt i Norges smukke natur afholdes endagsfestivalen Åsafestival, som netop har tilføjet 3 danske navne til programmet.

Åsafestivalen er en lille og kompakt festival, som blot er seks år gammel. Den afholdes i naturskønne Gauldalen, en halv time syd for Trondheim.

Foruden musikken, er festivalen især anbefalingsværdig på baggrund af de smukke omgivelser. Den beskrives som et møde mellem naturen og det urbane, og blot et stenkast væk, finder man et af de bedste lakseelve i Norge. Leder man efter endnu mere idyl,  kan man sågar nyde lyden af vandfaldet fra fossene imellem koncerterne.

Åsafestival løber af stablen d. 27. juli.

3 danske navne er som sagt netop kommet på plakaten, og de kan læres bedre at kende herunder.

Heimatt

Heimatt er et nyt folk-projekt der tager udgangspunkt i den unge dansk/norske musiker Magnus Grilstad, der bag sig har nogle af Danmarks dygtigste folk og indie-musikere fra velkendte bands som århusianske Annasaid og Dead Young Oaks, der blandt andet gik videre i årets KarriereKanonen.

Heimatt blander upbeat folk med en storslået nordisk indielyd. Bandet indspiller deres debut-EP til september med Aske Bode, der tidligere har produceret for The Eclectic Moniker, Jetsi Kain og Hymns From Nineveh, og udgiver deres debutsingle “Everyone’s a Sinner” til efteråret.

Magnus driver desuden det spirende nye danske musikbureau Wonderwhy Music Company, og ugen efter festivalen, vil man her på Lytter.dk kunne læse en tourdagbog fra Heimatt om turen derop.

Feng Li

Feng Li udgav sidste år deres debut EP, hvor singlen ”Wonder Where You Are” røg i rotation på P3. Bandet har efterfølgende turneret landet tyndt og er nu i gang med at arbejde på deres debutalbum, som forventes klar sidst på året.

I maj udgav de deres seneste single “Fairytale Of My Life” og videoen, der tager H.C Andersen på druk i København, kan ses herunder.

Rufus Spencer

Bandet har siden 2009 givet koncerter på større jyske festivaler som Skanderborg Festival og Nibe Festival, og har bl.a. spillet support for The Broken Beats, The Blue Van og CODY. De har også sat deres præg udenfor landets grænser og blev i 2010 kåret som Local Heroes Yourope i den europæiske udgave af en af de største tyske konkurrencer for nye bands.

De har selv udgivet EP’erne Sit Down By The Fire (2010) og Roots From The Crops of Earth (2011), og har varslet en ny udgivelse til efteråret.

Del.

Kommentarer er slået fra.