Barselona: »Der er en helt særlig kemi og ‘bromance’ i bandet«

0

Bag danske Barselona finder man Rud Aslak og Rasmus Theodor. Duoen har igennem det seneste år opnået stor succes med deres charmerende danssprogede pop-univers, og på søndag indtager de Live Camp-scenen på Smukfest. Vi fik en snak med bandet.

Hvem er Barselona?

Rud Aslak og Rasmus Theodor. Vi er to efterskolevenner som komponerer og producerer musikken, samt administrerer projektet og er ansigt udadtil. Når vi spiller live bliver duoen til en kvintet, og med os på scenen har vi tre yderligere efterskolevenner (Christoffer, Ask og Valdemar). Sammen udgør vi også hinandens bedste venner, så der er en helt særlig kemi og ‘bromance’ i bandet.

Hvordan startede I?

Sidste år var vi på Roskilde Festival, og da vi kom hjem havde vi fået blod på tanden og lavede straks nummeret ‘Barcelona’. Her oplevede vi en helt særlig kemi og ‘ping-pong’ i arbejdsprocessen, og det ene nummer blev hurtigt til 20 andre, fordelt på tre mixtapes.

De første udgivelser blev bragt på Soundcloud, men sidenhen har en efterspørgsel samt en nylig pladekontrakt resulteret i at vores musik nu også er til at finde på diverse streamingtjenester.

Hvordan ville I beskrive jeres musikalske univers?

Vi spiller atmosfærisk synthesizer-baseret pop, men blander genren med elementer fra både rock, rap og punk – sidstnævnte særligt live, i både udtryk og energi. I teksterne beretter Rud om ungdommelig tvivl og frustration tilknyttet kærlighed og identitet, samt en længsel efter sydens lune, lange sommernætter.

I har lige spillet på Roskilde Festival og indtager også Smukfest d. 6. august – hvad er jeres største fokus når I står på scenen?

Først og fremmest er det at spille godt og tight. Det kræver en del energi, og den resterende energi fyrer vi så af på at danse, headbange og crowdsurfe. Vi ønsker selvfølgelig at holde en fest med og for publikum, men for os er det mindst ligeså vigtigt at holde en fest på scenen og internt.

Når vi nu er et band af bedste venner er det vigtigt at vi passer på med at blande det professionelle med venskabet, og derfor går vi altid på scenen med et kram og et lille ‘held-og-lykke’-kampråb, hvorefter vi så kan føle os trygge og have overskud på scenen – og drikke en masse øl efter koncerten. Win-win.

Efter kun ét år har I allerede fået stor opmærksomhed – hvordan føles det?

Helt fantastisk. Vi har haft medvind og vores musik er blevet taget godt imod af mange mennesker. Vi har også opnået en del af de mål vi satte os fra start, og for det kan vi takke rigtig mange mennesker. Og vi har ikke mindst lært en helt masse, og det seneste år har budt på utallige førstegangs-oplevelser. Nu håber vi bare på at vores fremtidige udgivelser bliver taget ligeså godt imod, og at vi fortsat kan have det for vildt over alt det bringer os.

Del.

Kommentarer er slået fra.