Clara Sofie: »Hvis man er sin egen er der ingen der kan konkurrere med det«

0

Den danske sangerinde, sangskriver og producer Clara Sofie kan i år fejre 10 års jubilæum i musikbranchen. Vi har taget en snak med Clara om karrieren.

Du kan i år fejre 10 års jubilæum i musikbranchen – hvordan føles det?
Det føles for det meste godt. Jeg er stolt af det katalog jeg kan se tilbage på, men der er da nogle af pladerne som jeg gerne ville have givet lidt mere tid og overvejelse. Det føles som mange liv siden jeg begyndte, og alligevel, som om jeg lige er begyndt. Synes først at det er nu, at jeg har fundet min helt egen lyd og nu hvor jeg er moden nok til at realisere de drømme jeg drømte for al den tid siden.

Hvad har du lært mest af igennem årene? 
Alle mine fejl og dem har jeg da lavet en del af. Jeg blev fx droppet af mit gamle pladeselskab efter at have udgivet ”gennem himlen”, som ikke fik den opmærksomhed vi havde håbet. I dag forstår jeg godt hvorfor. Det var et godt album, men et album, som jeg desværre lavede alt for hurtigt og uovervejet ift. hvad jeg egentlig ville. Til gengæld betød bruddet at jeg lærte mig selv at producere og det ville jeg aldrig have været foruden! Så intet er så dårligt at det ikke er godt for noget.

Din musik har gennemgået en stor udvikling igennem dine 5 albums – hvilke tanker ligger bag det?
Hvis jeg efterrationaliserer så har alle mine udgivelser været en længere rejse mod større og større uafhængighed. Jeg begyndte med at lave ”Jeg er din” med et 8 mands orkester. Den logistik blev jeg træt af, så jeg ledte efter et enklere setup og begyndte at sample ting ved computeren og lave mine egne vokaler. Heromkring mødte jeg Rune RK, og efter ham flere dygtige producere (Rune Rask, Tomas Barfod etc) jeg samarbejdede med. Alle med hver deres lydunivers. Og efter mange år med forskellige producere ved min side havde jeg et stærkt behov for at fokusere min lyd og finde ind til benet. Og den eneste måde jeg kunne finde mig selv kompromisløst var ved at skrive, producere og synge alt selv. Så det gjorde jeg og det mundede ud i ”Understrøm”. Selvom jeg er glad for og kan stå inde for alle mine plader så er jeg mest stolt af Understrøm. Den er 100% mig.

Fra musikvideoen til “Lift Me Up”.

Hvilke erfaringer har du taget med dig igennem din rejse fra DIY til majorlabels, og nu tilbage til DIY igen? 
Puha mange. At oplevelsen af succes er en meget diffus størrelse. Penge, opmærksomhed, kvalitet, personlig integritet. Det spiller alt sammen ind, men sjældent allesammen på samme tid. Uanset at det kan koste på nogle parametre, så fortryder man aldrig at have givet sig 100%. Hvis man er sin egen er der ingen der kan konkurrere med det.

Din nye single “Lift Me Up” er din første engelsksprogede single i Danmark – kan vi forvente mere på engelsk fra dig?
Jeg har faktisk skrevet på engelsk lige fra begyndelsen og har også udgivet en del engelsksprogede sange under andre projekter (Alia Fresco, The Levels mv.). Ja – der kommer mere engelsk fra Clara Sofie i fremtiden.

Hvilke tanker ligger der bag det visuelle udtryk i din nye musikvideo? 
Tanken var at det skulle være en form for levende kunstinstallation med en symbolik af religiøse motiver, som skulle afspejle fristelser, det onde versus det gode og i sidste ende kærligheden. Alt sammen noget som gennemsyrer lyrikken i nummeret. Hele scenografien af mig der synger er et one-take. Jeg har det sejeste videohold ever!!

Hvad byder fremtiden på? 
Mere af det hele! Mere Clara Sofie, mere Alia Fresco og mange flere sange til andre artister. Jeg er kun lige begyndt.

Se musikvideoen til Clara Sofies nye single “Lift Me Up” herover.

Del.

Kommentarer er slået fra.