Eftertænksom og stemningsfuld musik fra Ulvetimen

0

Midt i et dunkelt og mørkt univers, finder man den aarhusianske gruppe Ulvetimen, vis 6 medlemmer blander nordisk melankoli med elementer fra amerikansk folk.

En af de ting som virkelig slog mig ved den her gruppe, er måden teksterne er skrevet på. Man kan på en måde relatere til dem samtidig med, at de fremstår dybe og visse steder helt filosofiske.

Ulvetimen er den korte stund lige før daggry, hvor natten møder dagen. Det er i disse timer, at sangteksterne bliver skabt, og sanger og sangskriver Kristian Kjærulff Ravn har tidligere fortalt følgende om projektet til Overspring.dk:

“Ingmar Bergman lavede i 1968 en film der hed “Vargtimmen”, som på dansk er Ulvetimen. I filmen beskriver han den magi, der opstår i de sidste timer af natten, før dagens frembrud. I de timer er der statistisk set flest børn, der bliver født og flest folk, der dør. Tekstuniverset omhandler mange af de samme emner, og det er noget, jeg synes, der virkelig er interessant samtidig med, at det er virkelig uhyggeligt.

Det er imponerende hvordan musikken både formår at være eftertænksom og stemningsfuld, samt ørehængende og rig på gode melodier. Det bedste fra to verdener så at sige.

Gruppen har spillet et hav af koncerter rundt omkring i landet, og har netop udgivet deres selvbetitlede debut-ep.

Ulvetimen bidrager med en oplevelse, som jeg synes alle lyttere bør føle. Der er virkelig noget fantastisk over musikken, og det skal blive spændende at følge med fremover.

Følg Ulvetimen på Facebook.

Gruppens nyeste single “Manden Uden Navn” fungerer som en fortsættelse på førstesinglen “Dem Vi Drukner”. Se begge videoer herunder:

Del.

Kommentarer er slået fra.