Emil Stabil – Emil Stabil

0

Emil Stabil tager ikke sig selv mere alvorligt end han behøver på debuten.

Musikken er ligeså underholdende som den er forargende, og attituden er evigt kompromisløs. Selvom teksterne ikke vinder priser, så hersker der en herlig opfindsomhed. Allerede fra starten på den nye single “Allerede Is”, rapper Stabil kreativt: “Du ka’ ik’ fryse mig, for jeg allerede is. Du ka’ ik’ brænde mig, for jeg allerede ild.“. Det skal nok slå an.

Man skal ikke undervurdere Århus-rapperens lyd eller dens potentiale, og den bakkes solidt op af produktioner fra Lil Producer, som leverer tunge beats og masser af effekter. Den ørehængende kvalitet finder man desuden ikke kun i landeplagen “Er Det En Fugl”, og flere af numrene har potentiale til at gøre 2015, til Emil Stabils år. Især “Booty Call” med MGP-stjernen Anne Gadegaard på omkvædet skiller sig ud, og selvom Stabil som sædvanligt ikke holder sig tilbage, kunne vi godt tænke os at høre mere i samme stil. En anelse mindre grovt, kunne man fristes til at sige, og så alligevel ikke. Charmen ved musikken er netop, at der ingen grænser er.

Selvom Emil Stabil stadig er ny på den danske musikscene, så tillader vi os alligevel at efterlyse lidt mere alsidighed. Det bliver meget det samme, og emnerne i numrene varierer ikke det store. Stabil er igennem noget af det samme, som Kidd var i 2011, og når man ser hvordan Kidds musik har udviklet sig, bliver det spændende at se, hvordan Stabil vil sikre en fremtid i hans lyd.

Man skal ikke tage musikken for mere end hvad den er, når man lytter til den her EP. Man kommer ingen vegne med de store analyser. Men hvis du har humoristisk sans og et festligt sind, vil du hygge dig gevaldigt.

Del.

Kommentarer er slået fra.