Er Jooks en gammel hankat med nye tricks?

0

Dansk hiphop kommer ikke udenom Jooks, og siden han udgav pladen “Priviligeret” i 2009, er der sket en del for den garvede rapper.

Man har for nyligt kunnet opleve Jooks fra en lidt anden side i form af YouTube-kapitlerne, og det er faktisk slet ikke tilfældigt. Han har nemlig en plan med hele projektet, og den er faktisk ufattelig imponerende, set med nutidens musikøjne.

I en ny video forklarer Jooks nemlig hvad det hele handler om, og hvorfor det bliver gjort som det gør. Både 1. og 2. kapitel har virkelig vækket manges interesse, og man mærker tydeligt hvor meget historien spiller ind i både numrene og videoerne.

Det interessante ved det hele er, at der bliver udgivet noget løbende, som undervejs udfolder en samlet handling. Samtidig har Jooks og folkene bag valgt ikke at gå den kommercielle vej, og istedet fokusere på det mere umiddelbare og impulsive, hvilket jo faktisk er lidt det modsatte af hvad de etablerede kunstnere plejer at gøre.

Alt bliver udgivet på YouTube hvor det er frit tilgængeligt for alle, og derfra efterlades eksponeringen til fansene og de sociale medier. Dét er utrolig fedt fundet på, netop fordi, at det kun kommer videre hvis folk kan lide det.

Det viser sig at det nuværende projekt simpelthen har erstattet den oprindelige opfølger til “Priviligeret”, fordi det netop endte med at blive en plade pakket ind i en kommerciel opskrift, hvor der ikke er så meget plads til andet end “hvad der kunne blive stort”.

Dét er i sig selv en modig beslutning, som godt kunne ende med at blive til noget ret enestående i dansk musik. Fremgangsmåden er interessant og utrolig aktuel, og det er super fedt at se den slags initiativ fra en etableret kunstner, som uden tvivl sagtens kunne lave en kommerciel vinder hvis det skulle være.

Det er en rutschebane af galskab jeg er på vej ned af ..” udtaler Jooks, og måske er det præcis derfor det kan gå hen og blive vanvittigt fedt.

Man kan kun glæde sig til flere kapitler, og du kan se de 2 udgivne kapitler herunder, samt interviewet med Jooks:

Del.

Kommentarer er slået fra.