Gilli ‘Ækte Vare’

0

Gilli er ude med hans længeventede første officielle udgivelse, i form af den 8-numre lange EP Ækte Vare.

Følger man en smule med i den danske hiphop-undergrund, så ved man, at Gilli er alment kendt som ufattelig dygtig. Han er måske ikke den største lyriker i spillet, men hans teknik og flow er knivskarpt.

I de senere år er det blevet til et par single-udgivelser, bl.a. med kumpanerne fra MellemFinga’Muzik, BOC-kolleagen Kesi og, nok mest kendt, sammen med Sivas på nummeret d.a.u.d.a. Ækte Vare er dog den første reelle album-udgivelse fra Gilli, med det borgerlige navn Kian Rosenberg Larsson.

Pladen er nuanceret hele vejen igennem, og starter rigtig solidt ud med nummeret “Grå Dage”, hvor Gilli har den dygtige sanger Murro med på vokal. Murro er også med på EP’en sidste nummer, og andre features tæller både Kesi, MellemFinga’Muzik, Højer Øye og Sivas.

Et klart højdepunkt på EP’en er nummeret “Knokler Hårdt”, som med sin atmosfæriske produktion, henleder tankerne til Lil Wayne’s “She Will”. Også “Ung Entreprenør” skinner skarpt igennem, især grundet de hårdtslående vers fra MellemFinga’Muzik.

Man havde måske regnet med en udgivelse, som enten var utrolig hård, eller som fulgte Sivas’ yderst vellykkede og autotunede sang-rap. Begge disse scenarier ser man som sådan også til dels, men Gilli formår stadig at overraske, ved at gøre plads til hans egen stemme og kontrol over denne.

Det er en tilbagelænet plade på den måde, at man snildt cruiser igennem Københavns gader med den på anlægget. Dog viser Gilli stadig sit åbenlyse talent for lynhurtig rap, bl.a. på nummeret “Hele Igennem”, hvor ikke mange kan følge hans tempo med samme overskud og samspil med beatet.

Alt i alt er det bare fantastisk at høre noget fra Gilli, og 2014 lader til at blive hans år, sammen med mange af de dygtige kunstnere han arbejder sammen med.

Se og hør førstesinglen “Penge Kommer Går” fra EP’en herunder:

Foruden en EP-debut har Gilli også sin filmdebut lige om hjørnet, når han snart kan opleves i filmen Ækte Vare, hvor han spiller rollen som Mikael, der drømmer om at kunne leve af at lave musik.

Traileren til Ækte Vare kan ses her:

Del.

Kommentarer er slået fra.