Heimatt, Feng Li, North Fall & Rufus Spencer – Åsafestival tur/retur.

0

De 4 danske artister spillede forrige weekend på Åsafestivalen i Hovin, Syd-Trøndelag, Norge. Magnus fra Heimatt har skrevet følgende hjem om turen.

Fredag d. 26 juli.

Afgang:
Det er fredag morgen, kl er 06.30 og jeg har lige kun fået 3 timers søvn, jeg havde aftenen forinden mødtes med Anders Belling fra North Fall, som er en god ven, og da jeg kom i tanke om at vi havde en plads tilbage i tourbussen, ringede jeg resolut til festivalen som fandt en ekstra plads i programmet, og så var vi pludselig 4 artister på vej til Norge! Anders og mig er i denne sammenhæng solo acts, der dog normalt bruger fuldt band (her skal ordet normalt bruges forsigtigt da Heimatt projektet officielt først skal spille live til November, så dette blev min debutkoncert)… Vi mødes i Sluseholmen, og kører rundt i København, hvor musikerne blev hentet op i Europaz bussen som er lige som en musiker vil have det, 3 DVD skærme i en fin størrelse, stjernelys i toppen, og god stemning i bunden, og så var det ellers afgang, ca 15 timer per vej, så vi ville gerne hurtigt afsted!

Der går en 4 timer og så er det tid til første stop, det bliver en klassiker, Burger King på en af de store svenske rastepladser! Lidt ulækker mad og så er vi klar til at fortsætte køreturen. Anders havde to sæsoner af Californication med, som gav lidt at fordrive tiden med.

Stoppet i tolden.
Da vi krydser grænsen i Svinesund mellem Norge & Sverige, bliver vores store mørketonede tourbus, ikke overraskende, trukket til siden i tolden, jeg, lidt halvsovende, registrerer det og tager hurtigt snakken med tolderen da jeg er halvt norsk, han er i god stemning og meget venlig, og spørger om hvor vi er på vej hen, han bliver hurtig nysgerrig da han finder ud af at vi er musikere, han kendte endda udtrykket ”indiemusikere” eller han brugte det i hvert fald! Han åbner sidedøren op og spørger os, om der er nogen grund til at han bruger hunden, de andre kigger lidt uforstående over på mig, de vil vide om de skal klappe en hund eller hvad der er meningen er med hunden, jeg siger kort og pænt ”Narkohund” til dem, som blev efterfuldt af et eftertænksomt ”Ahh”.

Jeg tror dog at tanken om et narkomisbrugende rockband faldt til jorden, da den kære tolder ser at vi kun har en øl stående på bordet, vi blev i hvert fald ønsket en god tur videre, uden at han gjorde brug af hunden, og så satte vi ellers speederen i bund, det blev til yderligerer en del timer med ren motorvej, efterfulgt af cirka 5 timer med små norske veje, konstant bevogtet af de æstetiske søer, bjerge og træer, som virkelig løftede ens humør højt op!

På vej op blev det til et par stop til, en norsk cheeseburger på en tank til 124,- uden tilbehør satte dog en stopper for vores sult, som vi gemte til vi fandt et rigtigt trucker sted, super hyggeligt!

Da vi endelig kommer frem, lidt udslidte, bliver vi mødt af et festival-crew på en 10-15 personer der vifter med store skilte efter os, og byder os velkommen med en masse gratis øl og alkohol, vi fester lidt med holdet i et par timer og kl. 04 går vi til køjs hos festival leder, Hallstein.

Lørdag d. 27 juli / Søndag d. 28 juli

Vi står alle op omkring 12-tiden, og skynder os ned til festivalhuset hvor vi skal spille, som ligger midt i en fantastisk smuk dal, vi kaster gearet på scenen, og så er det tid til lydprøver.

Soundcheck, koncert, fest & farver!
Feng Li startede med en lydprøve som desværre trak meget ud pga problemer med anlægget, en af de slags uheld der bare sker desværre, vi når dog alle lige igennem lydprøverne, inden de åbnede kl 18 med en norsk artist, Jenny Augusta, som spillede nogen nydelige og søde sange, derefter var det tid til Anders/North Fall han lagde ud med en rigtig solid dansk start, inden det bliver tid til mig / Heimatt.

Jeg havde kun cirka 25 minutter da jeg kun kunne stille op med 4 sange, som jeg følte var helt færdige, derudover blev det til et cover af Kavinsky, ved navn ”Nightcall” (måske du har hørt originalen i filmen ”Drive”), et elektronisk nummer, jeg dog har ændret til min egen version. Der var god stemning og folk var virkelig positive overfor det, særligt min hidtil planlagte første og andensingle ”Everyone’s a Sinner” og ”No Wonder” bliver der taget rigtig godt imod, flere af de norske artister kommer over og giver mig stor ros efter koncerten, en af dem kom endda helt alene over til mig, og sagde at jeg havde den smukkeste vokal hun nogensinde havde hørt, så det var lige den start jeg gerne ville have på projektet! Tilbage i maj fik jeg et skulderklap i form af 10.000,- i støtte fra Statens Kunstråd (www.kunst.dk) som skal bruges på indspilninger med den talentfulde Aske Bode (Eclectic Moniker, Hymns From Nineveh & Jetsi Kain), så det lover godt indtil videre!

Efter at jeg havde spillet, var der to dygtige norske artister på, Aksel Aune, og Martine Rygvold, inden det var tid til Rufus Spencer skulle spille, de leverede et flot show, der desværre var lidt præget af tekniske problemer, men hvor de viste sig som de erfarne musikere de er, og unpluggede deres western guitarer, for at hoppe ned til publikum og spille – stort overskud! Til sidst afsluttede Feng Li med et godt show, hvor publikum dansede med fra start til slut, særligt deres nyeste single ”Fairytale Of My Life” bragte folk i dansehumør!

Derefter var der fuld fest, og knald på indtil kl 08 om morgen, vi dansede, hyggede og kyssede med de smukke norske jenter (ingen navne nævnt her!) og slutter festen af med at vi alle følges hjem til vores tourbus, mens jeg med en guitar om halsen spillede en masse pop-hits i fuldemands modus!

Så var det ellers ind i bilen hvor Rasmus havde fået nogen timers søvn, og klarede bilen de 14 timer det tog hjem.

Alt i alt en rigtig skøn tur i fantastiske omgivelser, med søde mennesker, musikere og en dejlig god stemning!

En så lang tur kræver i øvrigt sin iPod/mp3 afspiller, og her er et mini soundtrack til min tur, de fleste sange på denne liste fik hvert fald en 5-10 afspilninger på turen, de kan bestemt anbefales til en køretur igennem Norge med det’s fantastiske landskab!

Heimatt soundtrack til Norden:
Of Monsters And Men – “Dirty Paws”.
Artificial Brothers – “Oh My God”.
Boho Dancer – “Fictional Reasons”.
Hymns From Nineveh – “A Kid on the Beach”.
Jonas Alaska – “If Only As A Ghost”.
Highasakite – “Indian Summer”.

Del.

Kommentarer er slået fra.

Lytter.dk opdateres ikke med nyt indhold pt. Det nuværende indhold forbliver online.Læs mere