Hvem er ham Niklas?

0

Niklas er på rigtig manges læber i øjeblikket, og med hans debut EP “EP1” rungende igennem højtalere og radiostationer landet over, undrer rigtig mange sig over, hvorfor man ikke ved hvem han er eller hvordan han ser ud.

Nærmest uundgåeligt, er der selvfølgelig gået flere rygter om, hvem manden bag den lille Danbo-figur egentlig er. Det mest kradsbørstige af slagsen er nok, at Niklas eftersigende skulle gemme sig bag rapperen Kidd.

Niklas har også selv pirret os i løbet af december, med 7 forskellige historier om, hvorfor han ikke viser sit ansigt offentligt. Deriblandt er der flere morsomme grunde, bl.a. at Niklas er anonym da han gemmer sig fra en gammel flammes ekskæreste og at Niklas’ gemte ansigt skyldes, at hans kammerat er begyndt at score offensivt i byen, ved at sige at han er Niklas – og det vil han så nødigt ødelægge.

niklas2

Så hvorfor en lille Danbo-figur? Den er efterhånden et kendt lille ansigt, efter billeder den har taget sammen med navne som Lukas Graham, Rasmus Seebach og L.O.C. Den har også nærmest opnået kultstatus, efter den fik hovedrollen i videoen til “Ikk mer’ mig (Niklas f*** dig)”. Selvsamme video afslører da også glimt af Niklas, da han står og indspiller vokal.

I Niklas’ andre videoer ser vi både tegneseriefigurer, gamle film-optagelser og selvfølgelig dyrene, som senest fik et comeback i videoen til “Veninder”. Og helt ærligt, hvem synes ikke et syngende får er genialt? Redigeringen af videoerne er intet mindre end perfekt, og yderst morsom.

Folk har tydeligvis været nysgerrige, og efter en artikel på Wikipedia, fandt man da også ud af, at Niklas er halvt dansk/halvt svensk. Rygten om Kidd røg hurtigt i skraldespanden, både fra folk der kender Kidd privat, og fra dem som har været til Niklas’ koncerter. Personligt tror jeg mest på en af Niklas’ 7 egne grunde, nemlig at han gerne vil lade musikken tale for sig selv – og dét skal den bare have lov til.

Niklas præsenterer en lyd man ikke ligefrem hører hver dag i vores lille land, og med evnen til både at få et nummer som P3’s uundgåelige, og samtidig skyde et par numre ud i æteren, der nu bliver spillet flittigt på klubberne, ja så er man næsten nødt til at give manden respekt.

Men, hvis man ikke kan holde det ud, så kan man selvfølgelig bare tage ud og se Niklas live – hvilket jeg klart vil anbefale! Niklas spiller bl.a. på Train i Århus d. 21. januar og til Copenhagen Fashion Week d. 3. februar .

.. og mon ikke han medbringer et par veninder og lidt top swag?

Del.

Skriv en kommentar