Kan Kidd komme tilbage?

0

2011  var hans år. Hits, omtale og skandaler var en del af hans liv, men alligevel endte komet-karrieren i en nedadgående spiral. Nu står han igen udenfor dansk musiks dør og banker på, men får han lov til at komme ind?

Filmen Kidd Life skildrende den turbulente tur til succes, og selvom alle danske medier og blogs konstant snakkede om og interesserede sig for Nicholas, viste turen sig at gå for stærkt.

Det nye album Kiddæssancen udgives d. 16. marts, og kommer efter en lang pause fra mediernes søgelys. Kidd har selv udtalt, at pausen har været selvvalgt og nødvendig, hvilket vel næppe kan overraske nogle. Manden bag hits som ”Kysset med Jamel” og ”Ikk’ Lavet Penge” oplevede en nærmest øjeblikkelig berømmelse, og selvom de sidste par år har budt på et par numre fra det unge talent, går spørgsmålet nu på, om den nye plade vil skuffe eller få Kidd til igen at være på alles læber.

I den stille periode har andre navne fra Cheff, bl.a. TopGunn og Klumben, høstet succes. Hits er regnet ned over os, og især TopGunn viste fanen i 2013 med albummet 21, og lader ikke til at sænke farten.  Senest har det nye Cheff-navn Abbaz meldt sin ankomst med nummeret “Guldkæder & Modeller“, og pladeselskabet fra Nørrebro laver alt andet, end at hvile på laurbladene.

Men når alt kommer til alt, har vi jo set det før. En kunstner gør noget genialt og skaber skyhøje forventninger, som herefter viser sig at være umulige at leve op til. Hvis han ikke leverer det, som folk allerede har i hovedet, bliver han med stor sandsynlighed slået til jorden. Er det os som bestemmer hans succes, eller er det ham?

kidd2

I forbindelse med det nye album, er Kidd blevet set i selskab med både Medina, Pilfinger og Rasmus Hedegaard, hvilket selvfølgelig har skabt endnu større forventninger til det nye projekt.

Jeg ville personligt elske at se Kidd rejse sig fra stilheden, og fylde radiostationer og fester med musik. Men samtidig ser jeg også gerne mere kunstnerisk kreativitet og gåpåmod, som jeg er sikker på manden indeholder. Kiddæssancen læner sig op af et ret så ventet album, og derfor er det vigtigt ikke at lade vores forventninger ødelægge det hele.

For tiden går det hele op i hits og radio-tid, og selvom det er den virkelighed vi lever i, må vi ikke glemme det som jeg kalder L.O.C-respekten. L.O.C er også kendt fra hits, og ja, manden har en del flere år på bagen, men han formår stadig at skabe respekt igennem nye tiltag i musikkens tegn. Ikke alle er fan af hans nye lyd, men alligevel fortsætter hans succes – og det kommer jo netop af talent.

Alt for tit bliver et album ødelagt af forudantagelser, og jeg ved godt, at vi forventer det helt store – det er jo det vi kender Cheff Records for efterhånden. Men skal vi ikke i stedet tage albummet for hvad det er, og give plads til en muligvis ny Kidd, som heldigvis ikke har opgivet kampen. Det kræver mod, hvilket i sig selv bør leve op til forventningerne.

Del.

Kommentarer er slået fra.