Karl William vil have dig til at lytte med

0

RnB’en har gennem kunstnere som Frank Ocean og The Weeknd fået en tiltrængt renæssance, og nu er turen kommet til Danmark. Bag kunstnernavnet ”Karl William”, står den unge århusianer Karl William Wandahl, og selvom han stadig er relativt ny på kortet over danske artister, er han ikke til at overse. Musikken bygges op af en drømmende lydbund, der får fremdrift af den fængende vokal – til tider nærmest bedøvende og andre gange insisterende intens.

I weekenden gæster han en udsolgt efterfest på Vega arrangeret af Cheff Records. I den forbindelse har Lytter.dk spurgt lidt ind til den nye RnB-sanger:

Lad os starte med det grundlæggende: Hvem er den civile Karl William?
Den civile Karl William er i et lidt højere gear end ham, man ser på en scene. Jeg finder ro i musik, og dermed foreholder jeg mig også betydeligt mere roligt bag en mikrofon.

Hvordan fandt du frem til den lyd, du har nu?
Jeg samarbejder med en gruppe mennesker, som introducerede mig for deres lydunivers, og det viste sig at passe rigtig godt til både tekst og vokal.

Dine sange er bygget op om din distinkte ”tale-rap” med dybe, eftertænksomme tekster. Hvilke temaer går igen i dit tekstunivers?
Temaet ungdom og natteliv går helt klart igen, da jeg personligt udretter mest i de sene timer. Jeg skriver også rigtig meget om kærlighed, men prøver på samme tid IKKE at gøre det åbenlyst og cheesy.

Der er jo mange om buddet, men hvorfor mangler den danske musikscene Karl William?
Jeg vil ikke selv udtale mig om, hvorvidt den danske musikscene mangler Karl William. Men efter folks mening ville Karl William kunne have positiv indflydelse på moderne lyrik og dansk RnB.

Du optræder d. 27. sept. til Cheff Records’ efterfest på Vega. Hvordan kom det i stand?
Først stiftede jeg via min musik kendskab til to af Cheffs medlemmer. Nu er jeg så efterfulgt af det kommet ind i varmen hos “wedomanagement”, som også arbejder med Cheff Records.

Hvilken oplevelse vil du gerne give lytteren af din musik?
Hjemme i stuen måtte folk rigtig gerne lytte til mine tekster, mens folk til koncerter gerne måtte nyde både vokal og tekst samlet. Vi har aldrig prøvet at ramme en vis genre, men derimod en vis stemning.

Du har udgivet ep’en ”1. sal” og er bl.a. blevet spillet på P6 Beat. Hvad bliver dit næste projekt?
Vi arbejder på både singler og samlede projekter. Hjemme i Aarhus hos vores nystiftede crew “HUKAOS”, arbejder vi på singler, mens jeg for tiden rejser meget til København for at arbejde på et projekt med ELOQ.

Her får du et af hans nyeste udspil ”Unge hoveder”, der er en rablende, sensuel ørehænger. Og så vil vi hos Lytter.dk slutte os til ovennævnte ”folk”, der er begejstrede for det spirende talent og tror på, at Karl William nok skal få indflydelse på den fremtidige, danske RnB.

Del.

Kommentarer er slået fra.

Lytter.dk opdateres ikke med nyt indhold pt. Det nuværende indhold forbliver online.Læs mere