KarriereKanonen: Hvorfor de 3 vindere adskiller sig fra tidligere år

0

P3’s KarriereKanonen har altid haft for øje, at opdage de spirende nye talenter, med potentialet til at bryde igennem. Derfor har vinderne tit afspejlet hvad der var oppe i tiden, netop på dét tidspunkt. 2015-udgaven af konkurrencen har dog skilt sig ud, og det er faktisk ikke helt dumt.

Vinderne i år blev sangskriverne Nick Sway og Katinka samt rockbandet Klub 27, og da jeg selv hørte resultatet, var min første tanke: Hvor er klubmusikken, de tunge beats og landeplage-debutanterne henne? Ikke at disse artister intet har at byde på. Jeg er faktisk stor fan. Men vinderne er for en gangs skyld helt ukendte, med meget få udgivne numre. Det er jo nærmest forfriskende.

Jovist, Nick Sway har haft fin succes med “Out Of Sight” og Katinka ligeledes med “Rundt & Rundt, imens hypen omkring Klub 27 ikke er gået stille for sig. Men der er stadig tale om dugfriske talenter, som ikke kom ind i konkurrencen på et wildcard. Juryen har bedømt dem på musik, som Danmark ikke fik fingrene i først.

Årets vindere peger på en tendens, som ses flere steder. De senere år har været meget prægede af hits på hits på hits, fra artister, som måske ikke har de længste udsigter i dansk musik. I kølvandet på Cheff-tiden med Kidd, har vi haft mange landeplager og unge mennesker, som pludselig blev landskendte og meget vigtige. Denne bølge lader dog til, at drive stille og roligt af nu. Man begynder at se mere på det originale udtryk, som har noget substans på den længere bane.

klub27-bw

Selvfølgelig går vi ikke en tid i møde, hvor megahits uden de store lyrik – og produktionsmæssige åbenbaringer, forsvinder. Og bevares, de har også sin ret i branchen. Dog behøver de ikke fylde det hele længere, hvilket åbner døren for et hav af nye navne, med andre esser i ærmet.

Som frontløber i udviklingen er KarriereKanonen et rigtig godt koncept, ligesom de mange musikblogs (en anelse skamløs selvpromovering skal der vel til), festivaler og arrangementer, som ligeledes fokuserer på vækstlaget. Nysgerrigheden for det komplet nye og anderledes vokser i øjeblikket, og den bliver ikke mindre.

Det er fantastisk at se artister som årets 3 vindere Nick Sway, Katinka og Klub 27, få muligheden for at bryde vores afhængighed af det sikre og det velkendte. Et længe ventet cadeau, som går all in på genrer som singer-songwriter og rock.

Tak for det første skridt, KarriereKanonen.

Lyt til vindernes musik lige her.

Del.

Kommentarer er slået fra.