Koncert under vandet: Dansk projekt går verden rundt

0

Det er danske Between Music som står bag koncertkonceptet AquaSonic, hvor en række musikere spiller en fuld koncert – under vand. Selvom projektet ikke har haft premiere endnu, har medier over hele verden allerede vist stor interesse.

Projektet har været 10 år undervejs og har krævet utallige test-runs samt internationalt samarbejde med alt lige fra dedikerede dybhavsdykkere til idérige instrumentbyggere og visionære videnskabsmænd. Fem musikere og sangere vil lade sig nedsænke helt under vand i hver deres mandsstore oplyste glasakvarium, hvor de vil fremføre en komplet koncert med specialdesignede undervandsinstrumenter. Projektet beskrives som dybt revolutionerende og banebrydende musikalsk kunst – og så er det tilmed dansk.

Verdenspremiere i Holland
AquaSonic har sin verdenspremiere under ”Operadagen, Festival of New Opera and Music i Rotterdam” d. 27.-29. maj 2016, og er i flere medier blevet nævnt som festivalens højdepunkt. Folk fra hele verden vil være til stede, og interessen har været så enorm, at en omfattende international turné er igang med at blive planlagt.

At spille og synge under vand er ingen leg
Selvom man godt kan forestille sig, at der er visse udfordringer forbundet med at spille musik under vand, så er det faktisk endnu mere indviklet end man skulle tro. Akustik, lyd og tonearter ændrer sig nemlig drastisk under vand, og traditionelle instrumenter kan derfor ikke bruges. Det har ført til udviklingen af en række specialfremstillede undervandsinstrumenter som hydraulophone, kulfiberviolin, rotacorda, crystallophone, klokkespil, slagtøj og en særlig sangteknik. Sidstnævnte er især bemærkelsesværdig, og sangerinden Laila Skovmand har formået at udvikle en teknik hvor hun synger med en konstant luftboble i munden. Her skifter hun imellem at synge på indåndingen og udåndingen.

Selvom projektet er gået verden rundt går Danmark ikke glip af den unikke oplevelse. AquaSonic har premiere i Struer d. 1. april 2017. Herefter planlægges en danmarksturné så det danske publikum også får muligheden for at opleve den stærkt rørende og banebrydende undervandskoncert.

Se en trailer til AquaSonic herunder og læs mere om projektet på www.aquasonic.dk.

Del.

Kommentarer er slået fra.