Musikredaktøren anbefaler: 5 navne du skal opleve til Gimle SOUND-TJEK Festival 2016

0

D. 21. – 23. april byder spillestedet Gimle i Roskilde for 6. gang indenfor, til et par dage i musikkens tegn – specifikt ny dansk musik.

Gimle har altid støttet vækstlaget igennem koncerter og forskellige arrangementer, og deres mini-festival SOUND-TJEK er ingen undtagelse. Henover 3 dage får en række nye danske artister lov til at træde på scenen, og vise hvad de kan. Programmet byder i år på en masse spændende musik. Her er 5 anbefalinger fra mig.

YouYouYou
Den danske trio YouYouYou har længe været en spirende del af det danske vækstlag. Deres ørehængende elektro-pop har fanget danskernes opmærksomhed, og med god grund. Medlemmerne Rasmus Poulsen (vokal), Jonas Kristiansen (trommer) og Morten Øhlenschlæger Andersen (keyboard & synths) danner tilsammen en imponerende alsidig lyd. De tunge trommer kan gøre musikken både dansabel og vild, imens Rasmus’ lyse vokal, kan føre lydbilledet over i et atmosfærisk hjørne. Det kan klart anbefales at opleve musikken få frit spil på scenen.

LSD on CIA
Den danske trio har kun set fremgang de seneste par år, og både i Danmark og Tyskland, er deres punk og progressive rock blevet taget godt imod. Deres roste selvbetitlede debutalbum fra 2014 er her i 2016 blevet fulgt op af albummet Celestial Bodies, som lader til at være startskuddet til noget virkelig stort for bandet. Fra scenekanten får du en oplevelse i særklasse, og der er hverken mangel på energi eller intensitet når drengene spiller live.

Mother Lewinsky
Den danske gruppe Mother Lewinsky er lige nu aktuel med debutalbummet Oratorio Volgare, men siden bandets start i 2012, er der sket meget. Det er blevet til både en debut-EP i 2013 samt koncerter på Roskilde Festival, Spot Festival og Nordklang Festival i Schweiz. At genrebestemme Mother Lewinsky kan sammenlignes med at tælle sandkorn på stranden. Musikken har mange forskellige elementer, og kan bedst beskrives som et baroque-poppet udtryk med hjælp fra klassiske instrumenter, i et univers der både er storladent og melodisk.

Moses: “Andreas”
Teksterne er danske, resten defineres af lytteren. Sådan lyder beskeden fra duoen Moses: “Andreas”, som fredag d. 18. april er klar med deres anden EP-udgivelse Bærer Vi Hinanden. Førstesinglen “Overvældende Menneske” har Ericka Jane med som feature, og havde desuden premiere på Smag På P3. Lyden er virkelig interessant og drengenes poppede udtryk har både kant og nærhed.

Guldregn
Bandet Guldregn er bogstavelig talt en regn af guld. Medlemmerne består af Andrea Aagaard (De Høje Hæle, Dig & Mig), Lasse Lyngbo (Diefenbach, White Pony), Asbjørn Nørgaard (The Floor Is Made Of Lava) samt Thor Nørgaard (Pitchshifters) og med en allerede så skøn blanding af rock, pop og elektronisk musik, kan det være svært at regne ud hvad gruppen byder på. Resultatet er et dansksproget pop-projekt, der i slutningen af sidste år udkom med debutsinglen “Stadig Væk”. I januar i år blev den fulgt op af singlen “Sydvest For Stenbroen”, og vi kan se frem til debutalbummet senere i år.

Del.

Kommentarer er slået fra.