Nixen – X

0

Nixen er aktuel med hans niveaufyldte debutalbum X, og er man fan af dansk rap, er dette album et must.

Nixen nævnes ofte sammen med Pede B, både grundet deres samarbejde og venskab. De tider er dog helt slut nu. Nixen har med X bevist hvordan dansk rap sejrer i 2015, uden kun at fokusere på radiohits og tekster om bobler og damer. Selvom Nixen rammer de klassiske emner som druk, sex og skamløs selvpromovering, går han også i dybden med hans hudløst ærlige tekster. Netop på de mere følelsesmæssige numre, er hvor Nixen skinner. Hans lyrik er simpel og ligetil, imens den besidder en imponerende dybde.

Ligeså følsom som Nixen kan være, bl.a. på hyldestnummeret til hans morfar “En Sidste Sang”, ligeså hårdhændet kan han også udtrykke personlighed, som man ser på nummeret “Kig På Mig”, hvor L.O.C er feature.

Aggressiviteten snydes vi dog heller ikke for, og titelnummeret “X” skyder med skarpt mod dansk hiphop anno 2015. Nixen har bestemt nogle ting at sige i hans tydelige afstandtagen fra mainstreamsuccesen, men de bitre og mavesure skud mod branchen og de populære navne lige nu, har det med at blive en anelse trættende. Nixen har evnerne til at sætte attitude på følelser. Nummeret “Du Har Mig” tager kærlighed og loyalitet ud på helt nye niveauer. Det er fedt. Endnu mere af det, tak.

Foruden L.O.C støder man også ind i Hasan Shah og Suspekts egen Bai-D som features, og pladen står stærkt som et karriere-fundament for Nixen. Rappen overskygges ikke af alt for offensive produktioner, og det gør, at begge dele arbejder fantastisk godt sammen. Det her er ikke landeplage-musik. Det er album-musik.

Man mærker tydeligt det hårde arbejde og den vedholdende motivation som ligger bag pladen, og det er rart at se et raptalent, som rent faktisk er et raptalent.

Del.

Kommentarer er slået fra.

Lytter.dk opdateres ikke med nyt indhold pt. Det nuværende indhold forbliver online.Læs mere