Ny dansk supergruppe klar med debutsingle

0

Bear Hug er et nyt dansk pop-projekt, som ikke ligefrem mangler erfarne medlemmer.

Bear Hug består af Rasmus Søby Andersen (tidl. medlem af Ginger Ninja, manager for Julias Moon m.fl.), Andreas Sommer (tidl. medlem af Stoffer & Maskinen, producer for Marie Key m.fl.), Lasse Baunkilde (mixer for TV2 m.fl.), Hans Hvidberg Hansen (tidl. trommeslager for Oh Land, Quadron m.fl.).

Igennem de sidste år er der blevet arbejdet på sange, som enten bliver til en EP eller et album i 2015. Musikken byder på nostalgisk pop med 80’er-charme, og debutsinglen “I’m Not There” har især Peter Gabriel og Genesis som musikalske forbilleder.

Bear Hug er et band, men især også et kreativt forum.

Vi har endnu ikke prøvet at spille eller øve som et ‘rigtigt’ band. Lige nu handler det om at skabe. Vi anskuer Bear Hug som et forum hvor vi sagtens kan invitere andre kreative mennesker ind og være en del af det skabende fællesskab, som ikke kun begrænser sig til det auditive udtryk. For eksempel anser vi førstesinglen som et værk, de folk der har klippet og animeret musikvideoen, har ligeså stor andel i som vi selv”, udtaler Rasmus Søby Andersen, der synger leadvokalen på singlen.

Et eksempel på at hive andre kreative mennesker ind, ser man direkte i musikvideoen til “I’m Not there”, som er en imponerende 2D – og 3D-animeret historie, med håndtegnede scener fra en blot 16-årig dreng, som er født med en hjerneskade. Videoen har været 3 år undervejs, og tegningerne er blevet vakt til live af professionelle animatorer.

Musikvideoen rummer også stærke 80’er referencer og skal ses som en eksplicit hyldest til A-ha’s efterhånden ikoniske “Take On Me”-video og til DR-tegneren Jørgen Clevins sikre, enkle streg som alle i bandet har et nostalgisk forhold til.

Musikken har en fantastisk ørehængende kvalitet, som bliver spændende at følge fremover.

Se den flotte musikvideo her.

Del.

Kommentarer er slået fra.