Premiere: Alvarado – “Pressure”

0

Med en fortid i drum & bass-miljøet, har den 27-årige kvindelige rapper og sangskriver Alvarado nu valgt at hellige sig passionen for hiphop, med debutsingle og kommende EP.

Alvarado har til måls at bryde de mange fasttømrede fordomme og kønsstereotyper, som man finder i hiphop-genren. Kvindelige rappere har det med at blive tilsidesat, og de mandlige af slagsen har færre “regler”.

Hiphoppen har altid trukket i Alvarado, med det borgerlige navn Karla Alvarado, og nu er beslutningen taget om at springe ud som fuldblods artist. Debutsinglen “Pressure” sætter streg under valget, og vi har i dag premiere på musikvideoen til nummeret.

Som titlen illustrerer handler “Pressure” om det pres og stress, som vi alle føler engang imellem, og hvordan man får en pause fra det. Et emne, som ligger Alvarado meget nært. En hård opvækst med en streng stedfar og få penge på lommen, er alt sammen med til forme musikken. Hendes store kærlighed for hiphop blev måden at udtrykke det på, og det er vi hos Lytter ret så glade for.

Alvarado har noget på hjertet, og formår at levere følelser og holdninger på en facon, som udstråler personlighed og talent. Debutsinglen er produceret af den blot 17-årige producer Rob Smyles, som Alvarado fandt på SoundCloud, og blev imponeret af på stedet.

EP på vej
“Pressure” er en forsmag på debut-EP’en Venusian, som udgives i starten af april på CART Records. Kreativiteten fik frit løb, og 6 numre er valgt ud til EP’en, som Alvarado selv beskriver som en blandet udgivelse, hvor det er lykkedes at balancere emner, rap og beats.

»Det hele er hiphop, men nogle af numrene er klart mere downtempo og vibey«, fortæller hun. Venusian er ikke kun en EP med klassiske rap-punchlines. Der er også plads til at gå dybere ned i forskellige emner, og man kan derfor både falde over numre, hvor der rappes hårdt, samtidig med, at Alvarados første kærlighedsnummer også er at finde på pladen.

Igen finder vi Rob Smyles på produktionen, samt Jonas Fenger aka FENGSFIVE, som Alvarado længe har kendt og ønsket at samarbejde med.

Følg Alvarado på Facebook, og oplev hende live lige her:

20. feb – Rust, CPH.
27. feb – Nambucca, London.
21. apr – Releasefest, Underbar, CPH.

Del.

Kommentarer er slået fra.