Rangleklods udfolder talentet med Beekeeper

0

Efter den succesfulde debut-EP “Home”, har forventningerne været store til Rangleklods‘ debutalbum, og det er som om at den danske Esben Andersen endelig har fået afløb for talentet med “Beekeeper”.

Forestil dig en verdensberømt guitarist, med en børneguitar fra Fætter BR til rådighed, eller en kok med 30 års erfaring, og kun et tekøkken foran sig. Talentet er der, men midlerne til at udfolde det mangler. Debutalbummet “Beekeeper” har endelig givet Rangleklods plads og mulighed for at åbne op for bistadet, og lukke talentet ud. “Home” var en glimrende appetitvækker, men det er med debutalbummet at vi virkelig ser, hvorfor Rangleklods er ved at vokse frem herhjemme.

I en grundlæggende dunkel tone, hiver Rangleklods os igennem 10 numre, der spænder vidt mellem både pop, folk og det skarpe elektroniske lydbillede. Produktionen fejler absolut ingenting, og numre som ‘Puzzlehead’ og ‘Cough’, viser hvordan Rangleklods kan bevæge sig i de dystre og melodiske undertoner, imens han på et nummer som ‘Order’, viser hvordan han samtidig behersker det rytmiske og de elegante små detaljer.

Det er på mange måde en modig plade, hvor den danske producer ikke lader sig holde tilbage af noget, som man fx oplever på nummeret ‘In Charge’, hvor en pludselig showstopper af akustiske guitarlyde og en Johnny Cash-lignende stemning og vokal, afslører den genreleg som Rangleklods er kendt for. Hans måde at lege med stilarter på, gør hvert eneste nummer værd at lytte til igen.

Rangleklods skaber et meget stemningsfuldt univers, og omend pladen kan blive en smule ensformig, er det spændende musik, der sagtens kan bære den både tunge og meget medrivende lyd.

Del.

Kommentarer er slået fra.

Lytter.dk opdateres ikke med nyt indhold pt. Det nuværende indhold forbliver online.Læs mere