Spine Of Man hylder 80’er-poppens pragtår med ny single og debut-EP

0

Bag en stor kærlighed for landevejsrocken gemmer der sig den københavnske guitarpop-trio Spine of Man, der netop har udgivet singlen “Lifetime”, som forløber for debut-EP’en Cape Cod.

“Lifetime” beskrives som et nummer, der hører til på et støvet kassettebånd i en rød Camaro susende ned ad Highway One. Kalechen tilbage, speederen i bund og vindblæst hår flagrende i solnedgangen. Og det er da netop også disse associationer man får, når man hører nummeret. Afslappende og ørehængende kvaliteter, blandet med følelsen af frihed.

De 4 nye numre på debut-EP’en er centreret omkring menneskeligt begær og kærlighed, og nummeret “Lifetime” er faktisk skabt ud fra en konkret oplevelse, som udfoldede sig i netop Cape Cod.

Jeg var gæst til et meget smukt bryllup i Cape Cod, Connecticut i sommer. Én af mine gamle veninder skulle giftes med en amerikaner og festen foregik ud til vandet. Det var utroligt livsbekræftende at være med til, og festen varede flere dage. Derfra kommer inspirationen til vores nye single Lifetime. Det er en hyldest til hengivenheden. Musikvideoen til “Lifetime” består faktisk af klip fra selve brylluppet.”, fortæller Alexander Støvelbæk.

Popsange på egne præmisser
Spine Of Man består af Mads Dømgaard på trommer, Joachim Christensen på guitar/bas og Alexander på vokal/guitar. Bandet er opstået i kølvandet på indierock-bandet Le Clé, og bl.a. KarriereKanonen har varmt anbefalet alle trioens numre. Bandets debutsingle “Cemetery” blev desuden rost på adskillige indieblogs.

I to år har drengene finpudset deres lyd, og står nu klar med debut-EP’en Cape Cod, som udgives d. 10. marts. Om EP’en fortæller Alexander:

En aften sad vi og hørte en gammel Bryan Ferry LP. Vi havde drukket et par flasker rødvin og blev enige om, at vi skulle lave en EP, som var bare halvt lige så inderlig og sexet som hans popklassiker Slave to Love. Vi er ikke blege for at bekende vores kærlighed til årgangsballader. For nyligt åbnede vi for synth-slusen, og den har vi ikke tænkt os at lukke for igen. I bund og grund har vi bare lyst til at spille popsange på vores egne præmisser.”.

Torsdag d. 10. marts inviterer Spine of Man til gratis EP-releasefest på Underbar ved Rådhuspladsen, hvor bandet vil spille alle sangene fra debut-EP’en samt et par ”gamle klassikere.”

Se og hør “Lifetime” her.

Del.

Kommentarer er slået fra.