Uge 11: Jamaika

0

Rap – og sangtalentet Jamaika er lige nu aktuel med den succesfulde single “Blodskudt” og den roste debut-EP SxB på fri fod.

Hans musik bliver kaldt et seriøst bud på, hvor dansk hiphop er på vej hen i fremtiden, og Vejle-rapperen har for alvor imponeret med hans gennemtrængende vokal og bundærlige tekstunivers. Jamaika har aldrig været mere aktuel end nu.

Som en del af kollektivet Force One Music fra Vejle, har musikken vist sig at være vejen ud for Jamaika, som redefinerer gaderap. Den netop udgivne video til “Blodskudt” er centreret omkring stoffer, kriminalitet og fængsel, og den spirende rapper har da også spenderet tid bag tremmer. Musikken omhandler dog ikke kun det hårde liv, men også venskab, sammenhold og familie, i et system der har svigtet.

Det rå og hårde udtryk bliver balanceret med et nærmest melankolsk lydbillede, som især skyldes Jamaikas stemme. Den formår at være i centrum på en måde, som skaber helhed og stemning i musikken, imens den også bringer et melodisk element med sig. De bløde nuancer i vokalen står i stærk kontrast til indholdet i teksterne, som ikke efterlader tvivl om musikkens relationer til ghettoen og gaden. Sammen med de gennemarbejdede hiphop-produktioner, skabes der en interessant lyd, som man i den grad skal holde øje med.

Den 6-numre lange debut-EP SxB på fri fod er ude nu. Se musikvideoen til “Blodskudt” her.

Del.

Kommentarer er slået fra.