Uge 14: Mikas

0

Sanger og sangskriver Mikas er efter en årrække som trommeslager for Lydmor, Peter Sommer og Stine Bramsen, nu klar til at stå forrest med hans egne sange. Resultatet er en håndfuld sange, hvor det kantede og uperfekte går hånd i hånd med det poppede, storslåede og melodiøse. Et univers der skildrer selverkendelse, ansvar og kærlighed.

Noget af det mest interessante ved Mikas er kontrasten mellem trommeslager og sanger. Hans blide og uskolede vokal, som går direkte i hjertet, er milevidt fra en svedende trommeslager med hård hud i håndfladerne. Men alligevel skinner Mikas’ passion for musikken igennem, og gennemslagskraften mærkes tydeligt. Det sårbare og ærlige møder et kraftfuldt og stærkt lydbillede.

Beslutningen om at få sat gang i musikkarrieren kom ud fra en mavefornemmelse, som Mikas længe havde gået med. Med musikken tæt inde på livet i forvejen, drog han i studiet helt alene, og skrev førstesinglen “Vi Faldt Jo Ned”.

Det ørehængende nummer bringer minderne om det tidlige Mew frem, og de melankolske elementer, tunge trommer og syngende guitarlyde fungerer som en smuk hyldest til alle de ting pop kan være. Mikas er lige nu aktuel med 2. singlen “Væk Mig Nu”, som med de samme kvaliteter kun løfter potentialet.

Portræt-video og EP
Hvis man ikke allerede kender Mikas, så kan den fremragende nye portræt-video om ham klart anbefales. Portrættet, som er filmet og redigeret af Jonas Risvig giver et tæt indblik i Mikas som kunstner, og følger hans vej til debut-EP’en “Vi Faldt Jo Ned, som udkommer d. 29. april 2016.

Se portrættet herunder og giv de to singler et lyt.

Del.

Kommentarer er slået fra.