Uge 24: AGWA

0

Bag kunstnernavnet AGWA finder man rapperen, produceren, sangeren og sangskriveren Feras Agwa, som de fleste nok kender som det forhenværende tredje medlem af gruppen L.I.G.A. Feras har nu sparket gang i solokarrieren med førstesinglen “Chiddy Bang”.

Har man fulgt Feras på de sociale medier, så ved man, at han er godt igang med musikken. Vi kan forvente en masse ny musik fra den spirende artist, og “Chiddy Bang” har fået en god modtagelse med både rotation i radioen, en plads som ugens Topsify Top Track på The Voice og en stadig stigende placering på Spotify Top 200 Charten.

Det nye projekt sker i samarbejde med Chief 1 og Remees label RE:A:CH og Warner Music Denmark, der nu har indgået en fælles aftale.

Opvæksten
Med en far fra Ægypten og en mor med opvækst i Syrien, gik turen fra Damaskus til Grækenland, Jugoslavien og til sidst Danmark, hvor Feras kom til verden i Roskilde, som også blev det nye hjem.

Da jeg var lille vidste jeg ikke rigtig hvor jeg passede ind. Vi var kun tre “2g´ere” på min skole, men med tiden fandt jeg mig selv og min identitet. Efter mine forældres skilsmisse begyndte jeg at hænge ud med en ven der havde et studie, og som teenager begyndte jeg at freestyle over forskellige beats. Min far døde da jeg var 16 år, og jeg brugte mere og mere tid på musikken”, fortæller Feras, der i den tid hang ud i ghettoen i Æblehaven og generelt var i opposition.

Inspireret af bl.a. Eminem, 2Pac, NWA og tiltrukket af hiphoppen og dens direkte og selvbekræftende stil, blev Feras’ fremtid udstukket midt i en svær tid.

Jeg var nok lidt af en rebel i den periode, og gad ikke normer. Gennem musikken fik jeg dog troen på og viljen til at gøre tingene selv.”. Herefter blev en e-mail til Chief 1 vendepunktet, og Feras’ indtræden i musikbranchen blev en realitet.

L.I.G.A
Efter at ha lavet nummeret “Rundt og Rundt” sendte jeg det uopfordret til Chief 1, og få timer senere skrev han tilbage “wow, du har flow, det er fedt” og bad mig sende ham grundsporene til nummeret.“.

Dette blev starten på et produktivt samarbejde, hvor L.I.G.A blev født, og Feras droppede ud af gymnasiet få måneder før studentereksamen.

Vi regnede med at spille 10-12 koncerter, men de efterfølgende 3 år blev til 400 koncerter,en stribe hits samt et album. For et år siden følte vi os presset til at levere flere hits og blev usikre. Sangene blev upersonlige og vi hyrede sangskrivere ind udefra; her gik L.I.G.A-sjælen lidt tabt og ånden døde. Samtidig var jeg begyndt at lave min egen musik som ikke passede ind i bandet, så det lå i kortene at jeg skulle videre.”.

Solokarriere
Sidste år var en usikker tid. Både pladeselskabet og bandet var i forandring og det efterfølgende bandbrud var som en skilsmisse, og jeg var helt nede. Musikken tog mig videre og med den final version af “Chiddy Bang” får jeg omsider sparket døren op til min solokarriere.”.

Feras kender til livet som bandmedlem, og allerede nu, lader han til at vide præcis hvad han vil med hans egen lyd. Det skal blive spændende at følge udviklingen. Lyt til “Chiddy Bang” her.

Del.

Kommentarer er slået fra.