Upbeat folk fra Heimatt

0

Når det summer i vækstlaget, så skal man lytte. For tiden støder jeg rigtig meget på det nye danske folk-projekt Heimatt, som netop er udkommet med den første lyd fra gruppen, i form af en akustisk live-session af nummeret “Everyone’s A Sinner”.

Jeg hader når travlhed går ud over Lytter.dk, men heldigvis har jeg en masse dygtige nye danske musikere omkring mig, som står klar med guf til ørene. En af dem er den dansk/norske musiker Magnus Grilstad, som har samlet nogle af Danmarks dygtigste folk og – indie-musikere, og formet gruppen Heimatt.

Jeg går altid ind til folk-musik med en forventning. En forventning som blev totalt slået i jorden, da jeg lyttede til Heimatt. Jeg blev overrasket og forundret på samme tid, da jeg så den nyligt udgivne live-session. Det spirende nye band formår at fremføre nummeret “Everyone’s A Sinner” helt fantastisk, og Frederiksberg Have bliver udnyttet fuldt ud i den dejlige video, leveret af Filmskuret.

For et par måneder siden, kunne man læse en dagbog her på siden fra årets Åsafestival, som Magnus var så venlig at sende til os. Gruppen var ovre og spille på den norske festival sammen med Feng Li, North Fall og Rufus Spencer, og kender man ikke arrangementet, så foregår det i ren og skær norsk idyl, som musikken bestemt er selvskrevet til.

Der er planer om en EP i det nye år, og “Everyone’s A Sinner” lander som officiel debutsingle d. 4. november. Live kan Heimatt fanges på KUL Nordkraft i Aalborg d. 14 november, Backstage Aarhus d. 15 november, og i hovedstaden på Pumpehuset på en endnu ikke fastlagt dato.

Nyd den fabelagtige live-session herunder.

Del.

Kommentarer er slået fra.