Young ‘Picasso Med En Afro’

0

Det er djævelsk svært at sætte en finger på Youngs talent, som både omfatter lyrisk overskud, flowmæssig elegance og en særdeles god afro.

Efter en solid succes henover det sidste års tid, er det spirende rap-talent nu klar med EP’en Picasso Med En Afro, som indeholder blød, meningsfuld og gennemarbejdet dansk rap med en flydende selvtillid.

Tempoet er primært afdæmpet hvilket klart taler til Youngs fordel, da hans tekster fortjener at blive kælet for og lyttet til. Tekstuniverset er bestemt i fokus, og der bliver smidt om sig med knivskarpe metaforer, kløgtige ordspil og ikke mindst meninger og holdninger.

Nummeret “Blind, Døv Og Stum” er et af højdepunkterne på pladen, hvor samfundet og vores værdier får et par ord med på vejen, og hvor Young viser hvor stort hans talent er. Han formår at formulere hans tanker både beskedent og stærkt, imens han samtidig besidder evnen til at tone ned og lade stemmen charmere på numre som “Ivrig” og “Lysets Fart”.

Man kommer desuden heller ikke udenom produktionerne, som Youngs faste producer Kewan står bag. Drengene er som skabt til at arbejde sammen, og helhedsindtrykket taler for sig selv.

Young er et frisk pust til den danske rapscene, som netop nu er både mangfoldig og splittet.

Picasso Med En Afro står i den grad i front for nye danske rapudgivelser i øjeblikket, og mon ikke fremtiden nu blot ser endnu lysere ud for Young.

Køb EP’en på iTunes.

Del.

Kommentarer er slået fra.